Visie

Een snel en ingewikkeld leven

Visie Manon PepersHet leven is tegenwoordig een stuk sneller en ingewikkelder dan zeg 30 jaar geleden. We hebben heel veel spullen, ingewikkelde administratie, er zijn talloze keuzemogelijkheden, we willen heel veel doen in ons leven, het tempo wordt steeds hoger, we krijgen steeds meer prikkels en we moeten steeds meer informatie verwerken in steeds kortere tijd.

Onrust, haast en stress

Veel mensen die ik ontmoet voelen zich hierdoor overbelast; ik zie veel onrust, haast en stress. Het lukt velen niet om alle ballen in privé-leven en werk in de lucht te houden, om alle informatie die ze krijgen te verwerken en om alle dingen die ze moeten/willen doen ook daadwerkelijk te doen.

Voor een deel komt dat door een gebrek aan organisatie en planning. Voor een ander deel komt dat door het onvoldoende stellen van prioriteiten en grenzen.

Mijn visie: een betere wereld door meer rust

RustIk geloof dat de wereld beter wordt als mensen meer rust ervaren en tot zichzelf komen. Niemand gedijt bij onrust en stress. Jijzelf niet, de mensen om je heen niet, de hele wereld niet. Ik wil er dan ook graag aan bijdragen om meer rust te brengen.

In mijn werk als professional organizer doe ik dit door mensen te helpen hun huis, werk(plek) en leven handiger te organiseren, slimmer te plannen, andere keuzes te maken en beter voor zichzelf te zorgen.

“Ik merkte eigenlijk al vanaf de eerste sessie een stuk rust over mij heen komen. Het werk is voor mij een heel stuk overzichtelijker geworden en ik merk dat ik met rust in mijn hoofd thuis kom na een dag werken.”

We lijken op elkaar!

Ik begrijp het overbelaste gevoel dat mijn cliënten hebben, ik ervaar het leven zelf ook vaak als ‘veel’. Veel te doen, veel informatie, veel prikkels, veel tegelijk, veel beslissingen nemen. In die zin lijken we op elkaar.

Nou ben ik van nature een goed georganiseerde persoon, dus ik kan daar met een goede organisatie en het maken van slimme keuzes aardig goed mee omgaan. Maar ik kan me heel goed voorstellen dat als je niet goed georganiseerd bent, het leven al helemáál overweldigend is.

De voordelen van goed georganiseerd zijn

De voordelen van een goed georganiseerd bestaanIk weet zelf hoe fijn het is om goed georganiseerd te zijn, zowel thuis als in het werk. Dat geeft me heel veel rust en gemak, overzicht en helderheid. Ik ervaar weinig ruis, en verspil weinig tijd en energie.

Ik weet ook uit eigen ervaring hoe prettig én noodzakelijk het is om prioriteiten en grenzen te stellen in het leven. Op dat vlak heb ik zelf ook heel veel bijgeleerd. Inmiddels hoef ik al lang niet meer alles van mezelf, maar alleen de dingen die ik belangrijk genoeg vind, of die bij me passen. Ook dát geeft veel rust en helderheid.

Ik gun het jou van harte dat je ook rust, overzicht en helderheid gaat ervaren, door een betere organisatie en planning, en door andere keuzes te gaan maken. Onder Aanbod kun je meteen lezen hoe ik je hierbij kan helpen.

Maximaal effect, minimale inspanningen

Het mooie van mijn werk is, dat een cliënt met een paar strategische praktisch-organisatorische oplossingen al meteen een heel eind op weg geholpen wordt. Een ‘quick fix’, zoals één van mijn cliënten het ooit noemde (zie ook reacties opdrachtgevers).

“Manon heeft allereerst als een quick fix allerhande bruikbare tips en adviezen gegeven om de boel in het gareel te krijgen. Dat eerste snelle resultaat is heel prettig en houdt je gemotiveerd. Nadien zijn we ook de diepte in gedoken en dat ging op een prettige, laagdrempelige en vooral ook verhelderende manier.”

Ik hanteer graag de visie van de 80/20-regel: maximaal effect met minimale inspanningen. Daarmee leg je een eerste basis, die direct zichtbare en voelbare resultaten oplevert. Dat geeft goede moed. Van daaruit werken we verder aan het invoeren van een goede organisatiestructuur, een andere manier om met je tijd om te gaan en het invoeren van routines.

Verandering van gedrag en overtuigingen

Bewustwording van gedragOp orde komen begint met praktisch-organisatorische oplossingen en veranderingen. Maar daarmee ben je er niet! Mensen hebben vaak hardnekkige gedragspatronen en overtuigingen die hen terug doen vallen in oud gedrag.

Om écht tot verandering te kunnen komen, is het dus zaak om die belemmerende patronen bij de kop te pakken. Ik maak je bewuster van je gedragspatronen en overtuigingen; waar mogelijk help ik met het veranderen van die patronen.

Meer lezen over wat je precies kunt verwachten? Klik hier.

Er mag gelachen worden!

Natuurlijk gaan we voor resultaat, en kijken we serieus hoe we dat kunnen bereiken. Maar er is altijd ruimte voor plezier en er mag gelachen worden.

Ik geloof oprecht dat veranderen makkelijker wordt als er luchtigheid is. Daarbij: zelfreflectie is leuk, leren houdt je in beweging en veranderen is interessant!

“Manon loodste me met oog voor mijn wereld en persoonlijkheid door het proces, met humor en gedrevenheid. Tot het áf was.”